top of page
Operagalla I.jpg
Veroval Disney.jpg
Operagalla gruppebilde.jpg
Disney Dans.jpg
Les Mis.jpg

Aalesund Operakor ble første gang samlet i mars 1973 for å starte prøvene på Franz Lehars "Den Glade Enke" - den første opera/operette som i samarbeid med Den Norske Opera ble framført med lokalt kor og orkester i Ålesund. Det ble gitt 7 forestillinger i perioden 31. oktober - 11. november 1973 (herav 2 ekstraforestillinger 11. november). Musikalsk ansvarlig og dirigent ved framførelsen var Ernst Glaser. Regissør var Jens Chr. Ek.

Etter dette har koret medvirket i flere kjente og kjære operetter og operaoppsetninger som bl.a. Don Pasquale, Rigoletto, Trubaduren, Csardasfystinnen, Carmen og mange flere. Aalesund Operakor holder naturlig nok flest konserter i Ålesund, men koret har også vært å oppleve andre steder i både inn- og utland: Førde, Västerås (Sverige), Nordfjordeid og Sandefjord - bare for å nevne noen.

Koret er fast sam­arbeidspartner med Ålesund Symfoniorkester, og har medvirket både ved festlige nyttårs­konserter og ved kirkekonserter med store klassiske verk som bl.a. rekviem av Verdi, Fauré, Mozart og Brahms i tillegg til Beethovens 9. symfoni, Mendelssohns "Elias" og Messa di Gloria av Puccini som noen av høydepunktene

I de senere årene har Operakoret lagt ned betydelig innsats i å lage egne produksjoner, med suksessforestillingen "Disneys Magiske Verden" som den hittil største og mest omfattende. Nye egenproduserte prosjekter er under utvikling.

DEN GLADE ENKE

Det hele startet i 1973 med denne forestillingen

index.6.jpg

JUBILEUMSKONSERT

Operakoret rundet 40 år i 2013 og feiret med en egen konsertturné

HOFFMANNS EVENTYR

Den foreløpig siste forestillingen vi hadde i samarbeid med Den Norske Opera

index.11.jpg

DISNEYS MAGISKE VERDEN

Aalesund Operakor sin hittil største egenproduksjon med mer enn 1.500 publikummere fordelt på 5 forestillinger

bottom of page